Sporthorses  

Atgriezties   Sporthorses > Kalējs - Farrier
Lietotājvārds
Parole
TIRAINES STALLI Reģistrācija FAQ Dalībnieku saraksts Kalendārs Atzīmēt visus forumus kā: izlasīti

Atbildēt

Ievietot rīkus Rādīt režīmus
Seni 28-04-2010, 14:57
ponnis2iemiesojums
ponnis2 ponnis2 ir bezsaistē
Iesācējs(a)

Reģistrācijas datums: Jan 2009
Sūtījumi: 97 ponnis2 is on a distinguished road
Noklusējums

Man tie lopi visu dienu dzīvo ārā, pat ziemā lielajos mīnusos. Reizēm redzu, ka princese kasa zemē bedres, vai kur man alkšņu puduris- blietē pa kokiem kā traka.
Ir jau arī tizli lēzeni nagi, kā pleznas.
Bet nu redzēs kā būs vasarā- laidīšu uz 24 stundām dienā pļavā ganīties, varbūt līdzēs.
Atbildēd ar citātu
Seni 28-04-2010, 17:19
Alba Alba ir bezsaistē
Students(e)

Reģistrācijas datums: May 2006
Sūtījumi: 181 Alba is on a distinguished road
Noklusējums

Varbūt boksa durvis var no iekšpuses ar biezu (kā stadiona) gumiju izpolsterēt? I klusāk būtu, i sitiens mīkstāks. Es neesmu gan novērojusi tiešu sakarību starp durvju dauzīšanu un nagu plaisām. Vot, ka uz betona grīdas nagam visu purngalu mēdz nokārpīt, tas gan.
Atbildēd ar citātu
Seni 28-04-2010, 18:43
meisaiemiesojums
meisa meisa ir bezsaistē
Students(e)

Reģistrācijas datums: Aug 2008
Atrašanās vieta: Rīga, Smārde
Sūtījumi: 134 meisa is on a distinguished road
Noklusējums

Ponnis2, bet vai neskaitot to, ka tu to plaisu redzi, kā savādāk viņa ietekmē ķēvi? Metas klibums vai kas cits, ko tu varētu izskaidrot ar plaisām? Ja tiešām klibo vai ir sāpju pazīme, tad domāju ir par ko uztraukties un tiešām jāpadomā par kalēja maiņu, ja tagadējā aprūpē nekas nemainās, bet ja ne, tad varbūt tiešām jāgaida kamēr pats noaugs, un tik jāpieskata lai neielaižas dziļumā, bet turpat virspusē paliek, sliktākajā gadījumā.
par biotīnu - devām Leovet firmas biotīnu (pudelē - šķidro) - ētri dozēt, neput, neizbirst pa malām, viegli piemaisīt izvēlīgākiem zirgiem barībai un tiešām būt drošai, ka izēdīs vajadzīgo devu.

p.s. pašā sākumā, kad arī sāku krenķēties par tiem nagiem, runājoties apkārt dzirdēju, ka pēc metodes "viena tante teica," nagiem ļoti palīdzot selēns. Tā ka varot mēģināt padot minerālus vai papildbarības, kur tas selēns vairāk.. Diemžēl, maciņš visu pavilkt nevarēja un palikām pie biotīna, un selēna iedarbīnu nepārbaudīju.

Pēdējo reizi rediģēja meisa : 28-04-2010 at 18:50.
Atbildēd ar citātu
Seni 29-04-2010, 08:20
ponnis2iemiesojums
Iesācējs(a)

Noklusējums

Citāts:
Sākotnēji sūtīja Alba
Varbūt boksa durvis var no iekšpuses ar biezu (kā stadiona) gumiju izpolsterēt? I klusāk būtu, i sitiens mīkstāks. Es neesmu gan novērojusi tiešu sakarību starp durvju dauzīšanu un nagu plaisām. Vot, ka uz betona grīdas nagam visu purngalu mēdz nokārpīt, tas gan.

Man zem skaidām ir bruģis, skaidas itkā kaisu daudz, bet tāpat vienmēr pats vidus pliks izkārpīts.
Par to durvju polsterēšanu- laba doma. Paldies!
Atbildēd ar citātu
Seni 29-04-2010, 08:27
ponnis2iemiesojums
Iesācējs(a)

Noklusējums

Citāts:
Sākotnēji sūtīja meisa
Ponnis2, bet vai neskaitot to, ka tu to plaisu redzi, kā savādāk viņa ietekmē ķēvi? Metas klibums vai kas cits, ko tu varētu izskaidrot ar plaisām? Ja tiešām klibo vai ir sāpju pazīme, tad domāju ir par ko uztraukties un tiešām jāpadomā par kalēja maiņu, ja tagadējā aprūpē nekas nemainās, bet ja ne, tad varbūt tiešām jāgaida kamēr pats noaugs, un tik jāpieskata lai neielaižas dziļumā, bet turpat virspusē paliek, sliktākajā gadījumā.

Nu neklibo gan, jūtas viņa labi, es tikai uztraucos par tiem nagiem. Var jau būt, ka klausoties, ko "viena tante teica" un izmisīgi cenšoties darīt visu ko kāds iesaka nodaru zirgam lielāku ļaunumu nekā neko nedarot...

Jebkurā gadījumā, paldies par padomiem!
Atbildēd ar citātu
Atbildēt

Ievietot rīkus
Rādīt režīmus

Jauna sūtījuma publicēšanas noteikumi
Jūs varat ne izveidot jaunas tēmas
Jūs varat ne atbildēt uz sūtījumiem
Jūs varat ne pievienot datnes
Jūs varat ne labot sūtījumus

vB kods is Ieslēgts
Smaidiņi are Ieslēgts
[IMG] kods ir Ieslēgts
HTML kods is Izslēgts
Ātra pāreja

Līdzīgas tēmas
Tēma Tēmas autors Forums Atbildes Pēdējais sūtījums
Jūtīgi nagi. linduksis222 Kalējs - Farrier 22 26-01-2010 23:30
Nagi sleep Veterinārija - Veterinary 18 16-05-2007 10:54
Mīksti nagi Ceturdiena Veterinārija - Veterinary 23 03-02-2007 15:48

Laika josla GMT +2. Pareizs laiks 04:19.

sporthorses.lv